Toppbild 4

Så var det dags för oss att sätta upp en fars. Vi valde Spanska Flugan av Franz Arnold och Ernst Bach.

 

Spanska Flugan 2013_240x320 pxl

Klicka på bilden för att se programmet

Spanska flugan handlar i stora drag om senapsfabrikören Klink som i sin ungdom gjorde ett amoröst snedsteg med en eldig ”spansk” dansös, vilket ”troligen” resulterade i en oäkta son. I över 20 år har han under stort hemlighetsmakeri betalat för gossens uppehälle via sin advokat. Senapsfabrikörens lyckligt ovetande hustru är nämligen en mycket sedesam och moralisk dam. Så en vacker dag börjar hela historien rullas upp hemma hos familjen Klink och cirkusen är i full gång och förväxlingarna haglar omkring.

 

 

 

 

 

 

 

 

I oktober 2013 på Palladium i Alingsås framförde vi Spanska Flugan. Det blir i Per Gerhards dramatisering och manusbearbetning och med musik och sångtexter av Jan Boqvist.

 

Vi vill gärna glänta på dörren för er och visa några bilder från våra repetitioner.

Varsågoda! Klicka på¨Repetitioner

För att riktigt få fram sin karaktär så behöver man ibland leka av sig i teaterglädje. Därför så har vi haft några teaterworkshops och även en arbetshelg. Titta gärna på våra bilder därifrån
Klicka på Workshop
Klicka på Arbetshelg

Om du våren, sommaren och/eller sensommaren 2013 strosade på gatorna i Alingsås centrum så kanske du tråffade oss? Känner du igen oss på bilderna?
Klicka på Spanska Flugan på stan

Tidningar har skrivit om Spanska Flugan och även bjudit in oss som gästbloggare.
Klicka på Tidningsartiklar

 

FÖRENINGEN KRÖNIKESPELET I ALINGSÅS

PRODUCERAD AV SVENSSONMOLIN OCH ENKREATIVBYRA